Toegevoegd door op 2015-06-28

jay green

Jason D. (22), in Zuidoost bekend als JayJay uit de rapformatie en straatbende Green Gang, moet een half jaar de cel in, vindt justitie. Hij vluchtte op de A4 uit een auto, waarna de politie een geladen pistool vond. Als minderjarige was D. al eens veroordeeld omdat zijn groepje een auto met rivalen had doorzeefd op de Bijlmerdreef. Ruim een jaar geleden werd een vriend na een uitgaansnacht geliquideerd toen die wat uit de kofferbak wilde pakken en kreeg hij als bestuurder een kogel in zijn onderrug. Op foto’s die hij zijn vriendin appte, poseert hij met een pistool. En gisteren moest hij zich verantwoorden voor een geladen pistool dat 24 maart in zijn buurt werd gevonden nadat hij voor de politie was gevlucht.

D. zat die dag bij zijn vriendin Djara W. (20) in de auto op de A4 vlak bij Schiphol toen de politie een stopteken gaf. Verkeerscamera’s hadden alarm geslagen omdat nog een openstaande boete geregistreerd stond. Ze volgden de politie de snelweg af, maar sloegen plotseling linksaf waar de politie rechts was gegaan. Jason sprong iets verderop uit de auto en rende een talud af. Hij verdween onder een viaduct even uit het zicht, maar kwam na een seconde of tien weer in beeld. Hij rende nog even door, maar liet zich toen op zijn knieën zakken, met zijn handen in de lucht, en werd gearresteerd.

Vuurwapen
Op de plek waar hij kort uit beeld was geweest, vonden de agenten een putje vol modder, waaruit de loop stak van een pistool. Een Glock, met zeventien kogels. Hoewel het had geregend, was de loop droog. In de auto lag onder de bestuurdersstoel een handdoek met zwarte vegen in de vorm van een vuurwapen. Djara W. had een Rolex Skydweller in haar broekzak: een herenhorloge ter waarde van meer dan 35.000 euro. Officier van justitie Thijs Kees ziet bewijs dat het wapen van D.

was. Hij wil een half jaar cel, plus een boete van 250 euro voor een vlindermes dat al in 2013 bij hem was gevonden tijdens een fouilleeractie in Zuidoost. Het horloge lijkt ook van D., maar dat kan Kees niet aantonen. Op foto’s poseert hij wel met Rolexen, maar niet met deze. Omdat W. volgens de aanklager niet kan aantonen dat ze legaal aan het horloge is gekomen, moet zij van hem veertig uur werkstraf krijgen voor witwassen. Hun advocaten betoogden dat de twee onrechtmatig waren aangehouden.

De boete waarop de verkeerscamera’s aansloegen, was voor de voormalige eigenaar van de auto. Het systeem was nog niet bijgewerkt. De bevoegdheid de auto aan te houden is misbruikt. De politie had W. bovendien niet mogen fouilleren. Het wapen kan volgens D.’s advocaat, Manon Aalmoes, al langer in dat putje hebben gelegen. Daarop zat geen dna of vingerafdruk van D. Rond Schiphol zijn wel meer figuren met wapens in de weer. De raadslieden willen vrijspraak voor beiden. De rechtbank doet 9 juli uitspraak.


(Door: Paul Vugts)

Laat weten wat je ervan vindt ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *